Vama veche

Dacă acum vreo 2 decenii Vama veche reprezenta kilometrul 0 al libertății, acum dragii mei totul a devenit un mușuroi de clișee ambulante. Începând de la comercianți, continuând cu unitățile de cazare, campinguri  și până la lumea venită în vacanță. Un amalgam de stiluri combinate și îmbâcsite ce nu mai au nimic în comun cu plaja goală și neîntinată de altădată unde puteai veni și pune liniștit un cort.  Până și prețurile la șezlonguri au ajuns ca prin Mamaia lăsând profitorii să jecmanească oamenii care-și permit. Problema lor până la urmă. Însă idea aceea de pur ieftin și libertin a dispărut în totalitate.
Au construit la nesfârșit rahaturi de pensiuni fără pic de confort ridicând preturile la nivelul celor decente din alte stațiuni cam 160 lei/noapte în weekend. La corturi aceeași poveste. 23 lei/zi/persoană e un exemplu. La un calcul simplu la vreo 450 de corturi câte erau într-un camping măricel unii fac averi într-o vară. Normal ca în 90% din stațiune a fost interzis accesul pe plajă cu cortul.
Măcar Cherhanaua a rămas la fel. Însa și aici prețurile au urcat în același ritm amețitor.
Lumea e pestriță însă nu mai poți spune ca vama e plină de “vamaioți”. Folk rock punk sau reggae nu mai înseamnă mare lucru. Poate doar pt. Un sfert din cei prezenți.

Per total un Feeling dezamăgitor. Dor de ce a fost și speriat de unde se va ajunge!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *