Sunt fumator dar aplaud interzicerea fumatului in locuri publice!

Trebuie sa incep cu urmatoarea idee: In jurul meu descopar enorm de multa ipocrizie. Si eu sunt fumator! De foarte multi ani. Si imi place sa fumez… insa sunt constient de efectele tigarii! Asadar am stat sa rumeg putin situatia asta. Am citit zeci de opinii despre legea asta atat de controversata. Apoi am luat la puricat subconstientul meu si am decis ca intr-adevar este o situatie de comentat. Bineinteles ca orice om in toate sanatatile mintale se intreaba care sunt consecintele actiunilor lui. Iar de aici opinia deviaza categoric intr-un mod responsabil spre lucrurile importante din viata fiecarui individ.
Cel putin jumatate din fumatorii pe care-i stiu au afirmat cel putin odata ca si-ar dori sa se lase de fumat. Multi au si incercat sau incearca periodic sa se curete de obiceiul asta imbecil. Adica lumea e constienta de viciul criminal pe care-l avem si de faptul ca mai putin fum inseamna o viata mai buna! Asa! Pai si atunci de ce am impresia ca exact persoanele astea hulesc acum o lege ce interzice fumatul in locuri publice? De ce am impresia ca cele mai crunte opinii vis-a-vis de legea asta sunt exact a celor ce inteleg ca fumatul chiar dauneaza sanatatii lor si a celor din jur.
Toti fumaciosii urla ca noi suntem majoritatea insa faptul ca obligam minoritatea sa suporte fumul nostru nu este tot o discrimniare? Inteleg deplin si faptul ca multi fumatori se simt acum discriminati insa, inainte sa certam nefumatorii care la randul lor trambiteaza de zor o victorie ce nici macar nu e a lor, ar trebui sa ne gandim ca, pe termen lung, decizia idiotilor din parlament este benefica pentru tara asta! Hai sa analizam putin situatia. Pentru cine a fost data legea asta? De fapt intrebarea ar fi cine beneficiaza de aceasta schimbare? Nefumatorii? Nu dragi fumatori… ei doar isi doresc sa creada asta. Dupa ani de zile in care au umblat in localuri ticsite de fum, nicotina si gudron … plamanii lor sunt la fel de afectati ca ai nostri! Iar asta nu mi se pare corect! Si oricum lucrurile nu se schimba peste noapte! Nu pot spune nici ei ca brusc de azi au plamanii albi ca varul!
Legea asta este data pentru generatiile viitoare! Pentru ca nu poate spune nimeni ca daca pe vremea noastra era interzis fumatul in locuri publice nu exista posibilitatea ca noi sa fim mult mai curati din punctul asta de vedere. Anturajele si locurile in care ne faceam veacul in perioada adolescentei erau pline de fum si fumatori! Asa am ajuns cu totii sa avem viciul asta! Iar daca stau sa ma gandesc la viitor mi-as dori ca ai mei copii sa nu fie asaltati de optiunea asta in fiecare bar. Deci impartirea spatiilor in fumatori/nefumatori nu era o solutie de acceptat pentru ca ramanea optiunea sa te molipsesti. Nu-mi inchipui un grup de tineri prieteni care sa stea separat: doi in locul de nefumatori si opt in cel de fumatori si sa mai treaca fumatorii din cand in cand sa-i puna la curent cu distractia majoritatii! E clar ca nefumatorii erau cei dezavantajati de situatia asta. Acum vor sta cu totii intr-un mediu ok si cand fumatorii vor dori sa-si innegreasca plamanii vor iesi repejor afara pentru cate cinci minute de sinucidere!
Chestia este ca in periplul meu prin tarile civilizate am intalnit multe localuri unde trebuia sa-ti iei haina si sa iesi in fata intrarii unde era asezata tacticos o scrumiera si se ingramadeau victimele fumatului. Dar am considerat ca e chiar un lucru bun. Pentru ca daca s-ar fi fumat inauntru as fi fumat cam de trei ori mai mult! Astfel, regula asta de aur MA AJUTA si pe mine! Aici o sa sara in sus unii: Cum? sa beau o bere sa ma uit la un meci fara sa fumez? Mai bine stau acasa! Pai frate stai acasa atunci! Poti bea o bere si fuma sapte pachete de tigari fara sa imbolnavesti si alti oameni. Iar asta te poate face si mai responsabil!
Eu unul iubesc un sportiv! Stiu cat de mult o afecteaza pe Alexandra o iesire intr-un local unde inhaleaza timp de doua-trei ore fumul ALTORA! Daca eu incerc sa o protejez cat de mult… cand iesim in oras nu am optiunea asta! Sau nu o aveam!
La final ca sa inchei cum se cuvine. Fumatorii ar trebui sa scoata capul din norul de fum si sa priveasca la anii ce urmeaza! Pentru ca viciul asta nu este daunator doar lor… Daca sustinem sus si tare ca vrem un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare pretul de a iesi cinci minute in frig cand vrem sa ne satisfacem nevoia este extrem de mic! Schimbarea cere sacrificii! Daca noi nu le facem atunci cine?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *