Viata nu-i ca-n filme sau de ce sa nu-ti creezi idealuri de pe marele ecran

Cu totii am suspinat cel putin odata la finalul unui film de dragoste in care, in ciuda problemelor, totul se termina cu inimioare si stelute colorate. Happy end! Si vor trai fericiti impreuna pana la adanci batraneti!

E clar ca lumina soarelui ca optimismul asta este benefic… insa doar pana la un punct. In ceea ce priveste asteptarile, categoric nu trebuie sa ne stabilim standarde dupa actiunea filmelor de dragoste. Pentru ca in filme totul este simplificat… Iar lucrurile sunt prezentate in lumina perfecta. Relatiile dintre oameni nu sunt definite de perfectiune ci de acceptarea imperfectiunii.

Nu mai vorbesc de nataraii care vad eroii din filme si au impresia ca pot fi si ei la fel in viata reala. Curajul trebuie sa existe, la fel cum avem nevoie si de fapte eroice… insa unora trebuie sa le explici desenandu-le ca Bruce Willis in Die Hard este doar o exagerare a ceea ce poate face un singur om. Si ca 99,99% din oamenii de rand ar muri de la primul glont dintre toate ce il ocolesc ca prin minune pe Willis.  Acum daca te-ai nascut din piatra si te cheama Chuck Norris… da poti face orice 🙂 te poti bate si cu Batman!

Avem tendinta sa traim in iluzia creata de idealurile prezentate in productiile cinematografice. Insa in filme nu sunt prezentate toate implicatiile, iar scenele sunt facute exact pentru a sensibiliza si pentru a sadi ideea aceea perfecta ce tinde sa ne devina tel. Treziti-va! Viata nu-i ca-n filme si nu puteti spera ca existenta voastra va fi aidoma celei a personajelor de film. Daca iti stabilesti standarde atat de inalte nu o sa ajungi niciodata sa cladesti ceva. Nu vei gasi niciodata printul pe cal alb ce vine sa te salveze de zmei si nici printesa mai frumoasa ca soarele ce iti va da sarutul fermecat si te va transforma din broscoi in print. Din contra vei avea doar de suferit daca nu iti cauti puncte de reper din realitate!

Nu! Nu orice barbat este ca Gerard Butler in “Adevarul gol golut”! Nu nu fiecare femeie este ca Sarah Jessica Parker interpretand rolul Carrie Bradshaw in “Sex and the city”. Si nici macar umorul oamenilor din jurul nostru nu va ajunge vreodata la nivelul celui din “Friends”!

Ce femeie nu si-ar dori sa traiasca in “Casa de pe lac” alaturi de Keanu Reeves? Asta dupa ce comunica din alt timp cu el… Cine nu si-ar dori sa danseze senzual perfect cu iubitul/iubita ca in “Dans Murdar” sau tangoul din “Take the lead”? Ce femeie nu si-ar dori sa fie luata cu elicopterul de pe acoperis de milionarul Christian Gray? desi aici cred ca o mare parte din femei ar spune pas biciurilor din camera rosie! Cine nu si-ar dori ca din cauza persoanei ei/lui sa se nasca o adevarata revolutie ca in Braveheart? Cine nu si-ar dori sa aiba parte de cea mai inalta forma de dragoste ca in “The Notebook”. Iar exemplele pot continua pe vreo suta de pagini din toate categoriile de filme.

Nu ar fi mai frumos sa va inchipuiti un film fara personaje si actiuni impecabile din productiile hollywoodiene? Sa traim in “asa este” nu in “ar putea fi asa”! Ganditi un scenariu real condimentat cu niscaiva chestii decente inspirate de pe marele ecran pastrand totusi graficul realitatii… intact. Hai sa imprumutam doar lucrurile posibile din filme.

Asta la vista Baby!

Cristian Greger

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *