Urasc filmele in care cainii au de suferit

Stiu ca realitatea este una extrem de cruda… si mai stiu ca indiferent cat de mult mi-as dori, ororile nu vor inceta sa apara. Asta pentru ca exista oameni care fac lucruri oribile din varii motive sau orbiti de puterea supraestimata a speciei bolnave din care facem parte. Toata lumea stie ca iubesc cainii si ca ma simt extrem de apropiat de patrupede in periplul meu prin viata… insa nu vad niciun motiv concret pentru a promova brutalitatea fata de caini in filme. Din 2013 pana in 2015 au tot aparut filme care se folosesc de partea emotiva a iubitorilor de caini. Stiu ca filmele care socheaza au in general feedback. Sunt expresive… si induc emotie… bla bla bla.

E o porcarie sa-mi arati caini omorati sau raniti… si pe mine unul nu ma face decat sa dau stop/shift-delete instant! Fara sa ma mai uit ce deznodamant are actiunea. Pur si simplu refuz sa inteleg de ce un scenarist sau un producator ar putea gandi o scena cu un caine mort sau ranit de brutalitatea umana! Pe de alta parte nu stii niciodata ce idei se nasc in mintile bolnave ale unor tineri ce urmaresc astfel de imagini. Suntem mult prea transparenti fata de violenta si o promovam voit!

Ne plangem ca oamenii sunt ciudat de violenti insa nu realizam ca tot noi promovam ideea ca suntem superiori si ca ne este permis orice. Iar asta e valabil nu doar pentru catei. In foarte multe filme apar scene in care omul vaneaza… omul se lupta cu “personaje negative din regnul animal” rechini, ursi, lupi, gheparzi, crocodili s.a.m.d. De fapt scenele in care animalele astea ataca oameni sunt pura fictiune. Pentru ca majoritatea animalelor ataca omul doar cand se simt amenintate, incoltite sau cand le este invadat teritoriul. Deci porcariile cu rechini vanatori de carne umana sunt imaginatia simpla a unor scenaristi.

Realizez pe final de articol ca randurile au iz extrem de revoltat insa la toate atrocitatile din lumea asta larga pe care sunt nevoit prin prisma meseriei mele sa le citesc… nu mai am nevoie si de imagini cu caini morti!  Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. Deci de ce sa arati publicului ca in ciuda acestei caracteristici mai mult decat nobile omul il raneste? In plus daca vad un film o fac sa ma relaxez sau sa acumulez ceva. Insa astfel de imagini ma scarbesc!
Peace!

Later edit: Pentru ca nu vreau sa promovez… nu voi da titluri insa pentru cei care au aceleasi sentimente fata de filmele in care se intampla ceva cainilor aveti la dispozitie Site-ul asta unde puteti introduce titlul filmului inainte de al viziona… Nice!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *