Religia, banii, terorismul si Razboaiele

Religiile nu omoara oameni. Oamenii omoara oameni!!
Mintile nu omoara oameni. Mintile constrang oameni sa omoare oameni!

Inca de la primele temelii ale umanitatii, conflictele au fost duse in numele unui Zeu sau mai multi, in numele unui Dumnezeu sau Altul, cele mai violente razoaie fiind si astazi de natura religioasa. Evident unde sunt conflicte apar si aspecte de ordin etnic, economic sau teritorial. Economia unor razboaie inseamna fara doar si poate profit pentru unii si iad pentru altii. Inevitabil sub cenusa bombardamentelor si pe cerul campurilor de batalie apar traficul de arme, sustinerea cu provizii si alte finantari cu interes.
Asadar primul punct este:

Economia Razboaielor.
Indiferent care ar fi geneza conflictelor INTOTDEAUNA cineva profita de pe urma lor. Din cele mai vechi timpuri. Ganditi-va la prazile triburilor cotropitoare, la bogatiile adunate de biserica in perioada cruciadelor, la averile confiscate de nazisti de la evrei si la averile masive ale corporatiilor globale sau a companiilor ce au produs si distribuit tarilor aflate in razboi: armament, obuze, rachete, avioane, vapoare, submarine s.a.m.d. Apoi ganditi-va la cine profita in urma “refacerii teritoriilor si populatiei afectate”. Piata de petrol, constructii, economie, asigurari, industrii felurite… companii occidentale cu siguranta se vor bucura de piete noi de desfacere s.a.m.d. Asadar motivul generarii de conflict n-ar fi chiar greu de inteles. Banul!
Al doilea punct este:

Usurinta Manipularii Maselor.
E foarte clar pentru oricine ca un om poate fi influentat cel mai usor atunci cand are convingeri si crezuri. E mult mai usor sa convingi un om care crede in ceva sa actioneze in numele entitatii sau credintei lui decat sa convingi un om care nu crede in nimic. Si pentru ca influenta religioasa s-a raspandit de cateva milenii in randul acestei rase, religia ramane unealta cea mai de pret a celor ce vor sa se foloseasca de mase de oameni. Aici as avea de subliniat faptul ca majoritatea “cartilor sfinte” vorbesc de conflicte viitoare. Nu are sens sa intru in detalii insa si biblia si koranul vorbesc mai mult sau mai putin voalat despre nevoia apararii “valorilor religioase”. Nevoia de sacrificiu si nevoia de a ucide in numele religiei. Ce este in neconcordanta evidenta cu principiile impuse la alte capitole. Asadar concluzia ar putea fi ca oamenii care au scris cele mai influente texte din istoria unei rase s-au folosit de ele pentru a justifica anumite acte de cruzime. De fapt insa e vorba de cat de interpretabile sunt anumite texte. Ideile difuze ale limitelor dintre bine si rau! Un preot istet imi spunea ca:

Biblia este inteleasa exact asa cum iti este sufletul! Invataturile ei sunt traduse prin prisma caracterului fiecarui individ.

Pe atunci incercam sa caut raspunsuri… satisfacandu-mi curiozitatile puerile. Astazi privesc lucrurile mult mai luminat si stiu exact ce sa extrag din invatamintele cartilor religioase.
Revenind la legatura directa dintre Religie si Terorism trebuie atins punctul trei:

Trecerea de la religie la fanatism.
Este absolut gresit si nedrept sa spui ca toti musulmanii sunt teroristi. Sau ca toti musulmanii sunt criminali. Aici vorbim efectiv de ochelarii de cal ai fiecarui om care nu vede ce se intampla! Aplicand punctul doi (Usurinta manipularii maselor), extragerea unor indivizi de o anumita factura pt constituirea de grupuri teroriste si spalarea creierelor prin diferite metode (cunoscute de serviciile secrete de vreo 50 de ani) unii reusesc sa schimbe valorile si principiile unui numar limitat de indivizi si sa ii foloseasca drept unelte in planuri diabolice. INSA: Daca la toate astea mai adaugi propaganda intensa a occidentului, controlul puterii, evidentul control financiar global si implicarea militara a occidentalilor in mare parte a conflictelor din Orientul Mijlociu (si nu numai) trecerea asta de la credinta la fanatism este inzecit mai usoara. Iar cand tara le este in razboi si vad foametea si moartea semenilor lor se naste si dorinta acuta de razbunare pe care oricum omul o are in adn.

Si ne mai miram ca se intampla ceea ce se intampla astazi in lume? Este tot mana de om! Este tot minte de om! Si ne va lua sute de ani sa schimbam ceva ce e deja inradacinat in sangele unor popoare si in mintea spalata a unor oameni guvernati de religie. Bineinteles daca vom fi lasati de cei ce trag sforile acestei planete pentru bani si putere!

Si ca sa inchei cum se cuvine: citatul lui Dalai Lama despre “pray for Paris”

“We cannot solve this problem only through prayers. I am a Buddhist and I believe in praying. But humans have created this problem, and now we are asking God to solve it. It is illogical. God would say, solve it yourself because you created it in the first place.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *