Metrosexualul

Metrosexualul nu este cel care face sex in Metro, asa cum s-a spus, in gluma, evident.
Un metrosexual este tipul de barbat care se preocupa de imaginea lui extrem de mult! Unii ar spune la fel de mult ca si o femeie. Unii ar spune chiar mai mult.

Metrosexualul este heterosexual, insa foarte atent cum se imbraca, urmareste ultimele tendinte in moda si in general proiecteaza o imagine foarte sensibila. Evident majoritatea cititorilor ar spune ca a fi metrosexual este o chestie costisitoare. Pe de alta parte statutul de metrosexual (indiferent daca esti sau nu o vedeta) iti poate aduce beneficii. E normal sa ai bani daca ii castigi cu imaginea. Practic este un job foarte bine platit. Iar sarcinile tale zilnice sunt legate in mod special de modul in care arati. Exemplul concret sunt cei pe care ii vedem in diferite reclame pe la tv sau in pozele reprezentative a firmelor producatoare de haine.

Termenul “metrosexual” a fost lansat, in 1994, de scriitorul englez Mark Simpson si defineste barbatul care traieste intr-o metropola si are timp si bani de cheltuit. Este tipul de barbat frumos, ingrijit, dichisit, foarte cochet, usor narcisist, “modelul” din reclame. Doar Dan Negru mai sustine ca “barbatul tre sa fie un pic mai frumos decat dracu’”. Vedetele noastre masculine il contrazic categoric. Si nu doar ele.

Metrosexualul nu este neaparat un fitzos. Este jobul lui sa apara in diferite locatii “fitzoase” sau sa se afiseze alaturi de alti fitzosi. Imaginea este cea mai importanta pt el pt ca astfel isi castiga “painea” sau porsche-ul.

In Romania ideea de Metrosexual este ablosut legata de vedetism. Desi industria publicitara detine tone de dosare cu metrosexuali NoName..
Astfel de barbati, precum femeile, petrec zile in sir prin magazine, intra in “beauty shop” de cate ori au ocazia, nu uita sa treaca pe la sala saptamanal, au grija ce si cum mananca, merg la cosmetica, citesc FHM, Men’s Health.. etc. ,si rezultatul, il stiti si voi, este acel barbat ce se face remarcat, si asta doar prin look!

La prima vedere, ati putea spune ca un Metrosexual este un “upgrade” al masculului clasic, si oare de ce nu? In fond, arata mult mai bine, toate colegele te invidiaza cand vine sa te ia de la serviciu (daca esti femeie) , si tu te simti ca si cum ai fi castigat un trofeu!! iar barbatii scrashnesc din dinti de invidie, un barbat altfel decat toti ceilalti, mai frumos, mai ingrijit, ce mai, tipul din reclama de la “gillete”!

Unii sau unele ar spune ca lipsesc anumite idei de masculinitate ex: parul de pe piept, burta de la bere, barba nersa si tepoasa sau sforaitul!
Nu !! E vorba aici mai ales de atitudine si comportament.
Un Metrosexual se epileaza (sau nu), se penseaza, isi face unghiile, merge prin mall, ba chiar da o raita si prin “Unirea”, poate va gasi aici acel sacou, de raiat, bej-kaki, pe care l-a vazut in nu stiu ce clip !!!
Le impresioneaza pe toate femeile cu care vine in contact! E Brad Pitt doar, nu?? Ganditi-va, mai ales acelea dintre voi mai geloase, sau mai posesive…ce cosmar veti trai!! Mai are rost sa bat campii pe tema asta?

Un Metrosexual stie intotdeauna ca te poate schimba oricand cu alta! Nu se indragosteste pentru ca nu are timp, mereu are noi oportunitati si intotdeauna va flirta cu ele! De ce? Pentru ca ei nu au timp! Nu au timp sa-si creeze o poveste de dragoste, nu au timp sa se bucure ca tu esti langa el, pentru ca nu prea s-au chinuit sa te aiba…, stiu ca sunt doriti si, la randul lor vor raspunde reciproc candva in viitorul apropiat!
Ar mai fi multe de spus si multe de gasit pe internetul asta mare ! cert e ca Metrosexualii veritabili sunt deosebit de cautati in ziua de azi pt. a reprezenta diferite imagini ale unor firme companii sau produse. Bravo lor !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *