Femeile iubesc “baietii rai” – O teorie falsa

S-a inradacinat bine in ultimii ani teoria conform careia femeile iubesc “baietii rai”. Daca generalizam probabil ca majoritatea pitipoancelor sunt atrase de interlopi dat fiind faptul ca in tara asta cam astia au “banul gros”. Insa evident ca treaba asta depinde de situatie si de la caz la caz se schimba datele problemei. Daca vorbim totusi de femeile inteligente, sau cel putin mediu educate, graficul atractiei fata de baietii rai se schimba drastic pe ultimii ani.

Conform unui studiu din 2015 femeile care isi doresc o relatie de lunga durata prefera barbatii sensibili altruisti si buni in detrimentul celor ce nu ofera nimic din punct de vedere al caracterului. Cercetatorii de la Universitatile Worcester si Sunderland au realizat un test pe un esantion de 200 de femei. Le-au aratat fotografii cu barbati de diferite niveluri de atractivitate alaturi de descrierile comportamentului lor. Unele povesti descriau acte altruiste – X a cumparat un sandwich si cafea pentru un om al strazii aflat afara. Alte povesti aratau indiferenta – Y se face ca se uita la telefonul mobil si trece nepasator etc.

La final concluzia cercetatorilor a fost ca femeile tind sa-si doreasca relatii lungi chiar si cu barbati mai putin atractivi dar care face lucruri bune si altruiste decat cu barbati aratosi care nu arata pic de sensibilitate. O alta concluzie a fost nivelul de dorinta manifestat fata de barbati atractivi si sufletisti in acelasi timp. Mult mai mare decat dorinta fata de cele doua cazuri luate separat.

Peste toate astea cercetatorii au concluzionat ca orice femeie cauta barbati altruisti atunci cand isi cauta un partener pentru toata viata.
E normal… pana la urma principalul motiv aflat la baza unei relatii este fericirea proprie si satisfacerea fizica. Dar apare instinctul. Si intrebarile. Ce barbat e mai bun ca tata pentru copiii tai, cu cine vrei sa-ti petreci batranetile, pe cine te poti baza la greu, ce bucurii imi aduce, cat ma face sa zambesc, cine ma mangaie indiferent de moment s.a.m.d.

Asadar… cei ce spuneti ca femeile nu vor sa aiba de-a face cu voi pentru ca sunteti baieti “prea buni”… Wrong! Poate pur si simplu nu sunteti pe aceeasi lungime de unda! Sau poate e ceva defect la modul in care priviti lucrurile!
Eu unul cred ca un echilibru intre sensibilitate, altruism si masculinitate este formula perfecta… dar cum nimeni nu-i perfect… va trebui sa alegeti voi ce conteaza mai mult. 🙂

Pana la urma fiecare femeie isi doreste un “barbat rau” care sa fie “bun” doar pentru ea… si fiecare barbat isi doreste o “fata buna” care sa fie “rea” doar pentru el! 🙂

Cristian Greger

Leave a Reply