Curajul – Cuvantul zilei

Din ciclul dimineti de insomniac

Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti. Winston Churchill.

Asta daca vorbim de curajul acela bine definit care este prezent in viata oamenilor si delimiteaza normalul de fantastic, delimiteaza ignoranta de reusita ori bunul simt de nesimtire.
De fapt curajul este reprezentat de o clipa. O clipa in care conform unor impulsuri declansam actiuni ce pot avea impact direct asupra persoanei noastre.
Nu vorbesc de curajul eroic neaparat, sau de oamenii care fac lucruri necugetate. Vorbesc de acel curaj de care ai nevoie de a trece prin orice situatie.
E dorinta de a reusi, dorinta de a merge mai departe, dorinta de a nu regresa. Dorinta de a trai cu bune si cu rele avand demnitate si fruntea inainte indiferent de ce ni se intampla.
In ziua de azi iti trebuie curaj la fiecare pas… pt ca viata e o jungla notorie in care dai piept unor provocari si intamplari incredibile.
Asta zi de zi.
E important sa ai curaj sa faci alegeri, e important sa ai curaj sa risti pt a avea de castigat, e important sa ai curaj sa daruiesti si sa primesti, sa ai curaj sa traiesti asa cum iti dicteaza caracterul.
E important sa ai curaj sa iti iei o cafea de la automat, pt ca nu stii cu siguranta ce contine ea. Trebuie sa ai curaj cand spui buna ziua caci s-ar putea sa fi luat peste picior sau sa fi privit extrem de rece.
Iti trebuie curaj sa-ti faci o rata, un credit sau sa iti bagi banii intr-o banca. Asta pt ca in Romania niciodata nu stii cine cui si cum da tepe.
Iti trebuie curaj pt a iubi.
Iti trebuie curaj pt un One Night Stand.. s-ar putea sa dai de cine stie ce chestie ciudata sau sa fi acaparat intr-u totul.
Iti trebuie curaj sa zambesti pt ca ai putea fi considerat naiv deplasat sau chiar nebun.
Iti trebuie curaj sa te urci in autobuz – poti fi jefuit sau bruscat.
Iti trebuie curaj sa gandesti sau sa ai idei – s-ar putea sa fi judecat pentru asta.

Asadar curajul e cuvantul zilei…
Sa speram ca aveti curaj sa aveti curaj astazi !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *