Colindatorii ma scot din sarite!

Stiu ca suna ca o replica semnata de Grinch insa la noi fenomenul asta ce ar trebui sa fie asociat cu traditia si frumosul s-a transformat intr-o sicanare continua si o metoda de cersit fortat. 

Dragi colindatori:

Indiferent ca sunteti ursi, capre, Vasilica sau costumati in straie populare… daca nu va alegeti ore decente in care sa bateti tobele si sa pocniti din biciuri, niciun bucurestean nu va iesi sa va daruiasca ceva! Ba mai mult riscati sa acumulati doar injuraturi si blesteme!

 Iar locurile prin care va perindati cu zgomotul de rigoare sunt alese prost! In loc sa enervati oamenii simpli ce-si duc traiul sarac prin blocurile din cartiere, mai bine va alegeti ore decente si un cartier de vile unde sunt sanse mai mari sa gasiti pe cineva cuprins de respectul de traditie dar care are si bani sau bunataturi de daruit! Nu prea cred ca la Dristor de exemplu va iesi cineva la geam sa ofere bani celor 20-30 de colindatori. La fel de bine ati face daca v-ati stabili in preajma unui targ de sarbatori. Flux continuu de oameni care nu sunt nici somnorosi si nici deranjati. In plus acolo isi are locul si traditia.

Pana la urma am ajuns sa ne fie dor de Becali care aduna in fata vilei toate trupele astea de colindatori veniti din colturile tarii. 

Problema mea e ca traditia asta ar trebui sa fie calda si aducatoare de bucurii. Ma refer aici la ideea ca vreau sa fiu colindat de cunoscuti si nu de straini. Traditia se mentine in comunitatile mici unde toata lumea se stie cu toata lumea… Si se asteapta pregatiti unii pe altii la colindat. 

Turismul asta al colindatorilor e pur si simplu un mod rece si fortat de a cersi! Eu unul nu simt nimic sfant sau vechi sau cald in tot fenomenul asta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *