Black Friday facaturi si luna cadourilor

O sa-mi sara toti in cap dupa chestia asta.
Stim cu totii despre tevatura reducerilor de Black Friday. Insa nu toata lumea, dar din ce in ce mai multa lume, realizeaza ca unii comercianti maresc preturile cu o seara inainte si apoi aplica reduceri… o practica veche de altfel prin toata lumea.
Ca sa va dau exemplul concret: un laptop MacBook Air ce acum o luna costa la Emag 4.949,99 lei (imi pare rau ca nu am facut un print screen) acum brusc apare ca redus de la 5.549,99 Lei (Reducere 11%) la 4.899,99 Lei. E adevarat… reducerea reprezinta 50 de lei dar nu este ceea ce spune varianta de azi a site-ului adica 11%!
Partea frumoasa este ca sunt si comercianti care s-au tinut de principiul reducerii cu adevarat. iStyle de exemplu are produse reduse si cu 800 900 de lei! Acolo deja simti cu adevarat in buzunar o astfel de diferenta!
Pe de alta parte sunt si produse care se vand la preturi convenabile inclusiv la Emag… dar marea majoritate nu sunt produse de ultima generatie. Evident cele mai mari discounturi se aplica produselor ce au ca data de fabricatie anul trecut sau acum 2 ani etc.
Ofuscat fiind de chestia asta am cautat cum s-a inventat Black Friday.
Cand? Numele Black Friday vine din anii 60 insa idea de baza provine din anii 30
Unde? evident in USA.
Cine? marii Retaileri care au vrut sa lungeasca intr-un fel perioada cumparaturilor de Craciun. Ei au stabilit sa inceapa cu o imensa zi de reducere pe perioada paradelor ce precedau Thanksgiving Day.
Ce castigau? pai… eliminarea stocurilor si fonduri pentru reinoirea lor in perioada pre-Craciun. Evident rulajul mai mare aduce si profituri.
Iar ca tot vorbim de cadouri si craciun am aflat o chestie tare misto despre targul de Craciun de la Sibiu care a fost inclus recent in topul primelor 5 ale lumii. Frumusetea lui atrage anual zeci de mii de oameni. Sibienii si turistii se bucura de el din aceasta seara si pana in 3 ianuarie.
Concluzia? Nu tot ce pare redus… este redus! Nu tot ce este redus merita cumparat! Cu toate astea deabia astept cifrele vehiculate de comercianti maine…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *