Vizita la dentist – mai importanta decat crezi

Multi dintre noi facem greseala de a merge la o clinica stomatologica doar atunci cand pur si simplu nu mai putem de durere. Cand simtim ca pur si simplu ne lasa toate puterile de durerile pe care le avem, ne gandim ca ar fi cazul sa mergem la dentist.

O astfel de practica precum cea amintita mai sus este total gresita. Medicul somatolog nu e genul de medic de care trebuie sa ne fie frica. In cabinetele stomatologice interventiile nu se mai desfasoara ca acum multi ani in urma. Sunt tot felul de solutii si tot felul de aparate care te fac sa nu simti durerea si sa mergi la dentist cu drag.

Din cauza faptului ca evitam mersul la dentist ajungem sa avem probleme mult mai devreme decat ne-am fi asteptat. Sa nu te miri daca vei avea nevoie de un implant dentar pe la varsta de 25-30 de ani, din moment ce in viata ta nu ai mers la stomatolog.

Controalele periodice la dentist sunt foarte importante, deoarece pot preveni o serie de afectiuni grave. De ce sa mergi la dentist pentru a-ti scoate o masea, din cauza faptului ca nu se mai poate face nimic, in loc sa mergi la dentist pentru a-ti pune o plomba care sa iti protejeze maseaua cu probleme?
Cel mai probabil eviti sa mergi la dentist deoarece ai fost in trecut si nu ai avut o experienta prea placuta. Ei bine, la fel au patit multi dintre noi. Insa, asa cum spuneam, lucrurile s-au schimbat. Experienta ta neplacuta din trecut poate avea mai multe cauze, cum ar fi lipsa dotarilor care sunt acum. Totodata, poate ai avut o experienta neplacuta in trecut deoarece nu ai ales clinica potrivita, nu ai ales medicul dentist potrivit. Intereseaza-te inainte si asigura-te de faptul ca ai facut alegerea potrivita. Poti de exemplu opta pentru clinica stomatologica Cris Smile, clinica la care te vei intalni cu medici profesionistii si dotari de calitate.

Sunt si persoane care evita sa mearga la dentist deoarece nu au o situatie financiara prea buna. Ei bine, ideea e ca afectiunile care necesita o suma mare de bani pentru a fi tratate pot fi prevenite prin controalele regulate. E simplu – nu vrei sa lasi o multime de bani la dentist, mergi la timp.
Controalele regulate la medicul stomatolog sunt extrem de importante, asa cum ai vazut si mai sus din ceea ce ti-am spus.

Frica de medicul dentist trebuie sa dispara, deoarece iti vei da seama de faptul ca durerea pe care o poti simti la un moment dat nu se compara absolut deloc cu durerea pe care o vei simti in cazul in care nu te tratezi la timp.
In plus, cine nu ar vrea sa aiba un zambet de invitiat si o dantura cat mai frumoasa?
Mergi periodic la dentist si vei putea zambi frumos si sanatos, fara a avea grija problemelor dentare care pot aparea in cazul in care ignori importanta pe care o au controalele regulate.

3 Comments

  1. Marius 09/05/2016 at 10:04

    Nu este bine sa mergem la dentist doar atunci cand nu mai putem suporta durerea si poate si dintele afectat nu mai poate fi salvat.

  2. Laura 07/08/2017 at 12:26

    Este bine sa facem controale regulate la medicul stomatolog pentru a preveni eventuale probleme care se agraveaza si pot deveni destul de severe odata cu trecerea timpului.

  3. Laura 14/02/2018 at 15:27

    Foarte bun articolul, multumesc pentru postare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *