The Danish Girl – duzina de simtiri

Stiu! Gusturile nu se discuta!
Ei si ce daca eu scot la iveala ca dupa ce am urmarit primul sfert am spus ca nu-mi place?
Si ce daca la jumatate imi treceau zeci de intrebari si raspunsuri prin minte?
Ei si ce daca sunt convins ca peste trei sferturi din populatia globului inca au dificultati in a intelege fenomenul transexualilor?
Si ce daca mi s-a schimbat total opinia pana la final? Ajung chiar si la… ce daca mi-a placut? Si daca spun ca si sfarsitul a fost gandit bine? Pentru ca scoate la iveala sacrificiul facut pentru a-si indeplini cea mai arzatoare dorinta!

Deci gusturile nu se discuta nu? Lasand du-te-vino-ul acesta deoparte…in care cred ca orice spectator isi pune intrebari si cauta raspunsuri in acelasi timp, The Danish Girl este filmul ce scormoneste adanc in simtirile tale umane! De la soc la compasiune si de la oripilare la admiratie! De la mila la tristete si de la invidie din nou la soc! De la speranta la dezamagire si de la repulsie la respect!
the danish girl 3
In opinia mea productia cinematografica merita fara doar si poate un Oscar. Eddie Redmayne pentru rolul jucat magistral, scenariul magnific bazat pe fapte reale – viata artistilor Lili Elbe si Gerda Wegener si transpunerea unui caz controversat intr-un mod fantastic. O demonstratie a dragostei absolute si metamorfoza unui subiect tabu ce scormoneste in adancurile noastre dupa intelegere si acceptare!

Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba The Danish Girl este povestea drama a unui pionier transexual de origine daneza si a sotiei lui (jucata de Alicia Vikander) care-i sta alaturi pana in ultima clipa desi acesta alege personalitatea feminina si chiar se opereaza.
Am auzit enorm de multe opinii despre film in ultima vreme si sunt impartite. Plusuri si minusuri cu argumente… dar tocmai controversa asta face filmul o reusita! Eu unul il recomand!
Daca reusesti sa intelegi ce se intampla in The Danish Girl mai pui o piatra in zidul cunoasterii lumii in care traim!
the danish girl 2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *