Sharm El Sheikh – Servicii impecabile, Snorkeling si Scuba Diving

Probabil unul dintre cele mai frumoase locuri pe care am avut ocazia sa le vizitez. Evident trebuie sa-i multumesc Alexandrei pentru asta. In ciuda perioadei grele a facut tot posibilul sa ne amintim cu placere de locul asta magnific.

26453936

Avand efectiv doar palmieri nisip si mare, partea asiatica de Egipt, este fara doar si poate un exemplu pentru ce poti face cu frumusetea unei tari. Nu vreau sa fiu rau sau ironic insa turismul lor este cam cu 100 de ani in fata noastra.

Savoy Sharm El Sheikh
2014-10-30 11.17.34

Au construit oaze fantastice cu hoteluri de diferite arhitecturi si culori, piscine de toate formele si au ales sa ofere servicii de calitate! Practic nu ai ce sa le reprosezi!

20929966
32872550

Am avut ocazia sa stam in doua complexe insa sunt absolut convins ca in majoritatea resorturilor camerele sunt ireprosabile, ca cele in care am stat noi. Mancarea variata si delicioasa. Cred ca singurul lucru de reprosat este lipsa internetului din camere. Insa au Wi-fi public gratuit in zona pietei centrale a resortului.

patinaj

Statiunile au atractii de toate felurile. De la fantana arteziana dansatoare la patinoar si la sali cinematografice culturale ce-ti prezinta istoria Egiptului in imagini. Magazine de suveniruri si produse traditionale, terase si restaurante pe toate gusturile. Peste tot primirea este un exemplu.

2014-10-30 11.15.01

Resorturi de 5 stele poti vedea in multe locuri pe glob, insa cireasa de pe tort este cu siguranta aflata dincolo de plaja si de vilele albe rasfirate pe coasta Sharm El Sheikh. In larg, Marea Rosie, are pregatite surprize deosebite pentru cine se incumeta sa practice scuba diving.

noi 1

Iar preturile sunt cu siguranta accesibile. Daca aveti ocazia sa-i prindeti cu oferte pe cei de la Scorpion Diving Center, nu ezitati. Oricine ar trebui sa incerce sa faca scufundari macar odata in viata. Pe noi ne-au “cules” de pe malul piscinei unde leneveam la soare. Am platit pe toata excursia undeva la 50$ de persoana. Pretul cuprindea drumul cu masina pana in portul de pornire, croaziera pana la punctele de scufundare, instructorul de scuba ce te insoteste in apa si o masa traditionala luata pe vas.

IMG_3032
IMG_2994

Daca stai la piscina toata ziua, sigur cheltui cel putin jumatate din suma asta si oricum comparand cu serviciile de pe litoralul romanesc, la banii aia te plimbai 15 minute cu Ski-jetul prin Mamaia… deci a meritat cu prisosinta. Daca nu vreti neaparat scufundari puteti alege Snorkeling-ul.

IMG_2999
IMG_3019

Chiar daca la primele scufundari multi intampina probleme cu adaptarea la schimbarea de presiune, ceea ce aveti de vazut este deosebit. In plus instructorul este in permanenta in contact cu tine sub apa si totul este safe.

IMG_3016
IMG_3014

Bucuria Alexandrei a fost evident in faptul ca l-a atins pe Nemo ­čÖé a dat noroc cu pestisorul de aur. Daca alegeti sa faceti o vacanta de mai multe zile doar pentru scufundari exista sanse mari sa vedeti si rechini sau caracatite (spuneau scufundatorii pro). Insa eu unul m-am multumit cu pestii multicolori si coralii fantastici.

IMG_3005
IMG_3004

Sfatul meu este sa cumparati din marketuri-le din statiune ochelarii, labele de scafandru si tubul de respiratie. Veti iesi mult mai ieftin decat sa le inchiriati. In plus pe plaja Savoy, asa cum probabil exista pe multe alte plaje din Sharm El Sheikh, sunt realizate doua pontoane lungi pentru a ajunge in zona de Snorkeling.

26454343

Peisajul acvatic este fascinant. Pesti multicolori de toate dimensiunile, recif de corali, stanci de forme ciudate si daca sunteti norocosi chiar si pisici de mare.

Una peste alta sigur este una din experientele pe care nu le voi uita niciodata.

IMG_2996
2014-10-31 14.09.31

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *