O alta voce de aur se stinge. RIP David Bowie

RIP David Bowie!

“10 ianuarie 2016 – David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul”

Anuntau pe pagina oficiala de facebook a artistului reprezentantii acestuia. Ce-i drept zvonurile despre boala artistului circulau de ceva vreme. Se pare ca David a dus o batalie timp de 18 luni cu cancerul. Nu poti sa nu te intristezi cand vezi ca timpul isi pune amprenta pe ceea ce consideri valori care te-au influentat.
David Robert Hayward-Jones este numele adevarat al cantaretului. Nascut la data de 8 ianuarie 1947, in Brixton, Londra. Bowie a fost un celebru cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy.
Cariera sa a stralucit timp de cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll. A fost considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii ’70 si este celebru pentru faptul ca se putea reinventa. David s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. Renumit pentru profunzimea intelectuala a muzicii Bowie a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara materialele discografice “Space Oddity” (1969), “Ziggy Stardust” (1972), “The Man Who Sold the World” (1970), “Aladdin Sane” (1973), “Station to Station” (1976), “Let’s Dance” (1983), “The Buddha of Suburbia” (1993) si “Earthling” (1997). David Bowie inseamna 140 de milioane de copii ale albumelor sale vandute pe plan mondial.

Kanye West, David Cameron, Pixies, Giorgio Moroder, St.Vincent, Savages si multi altii au postat pe retelele de socializare mesaje dedicate lui Bowie.
“David Bowie was one of my most important inspirations, so fearless, so creative, he gave us magic for a lifetime.”, Kanye West
“I just lost a hero.”, Ricky Gervais
“I grew up listening to and watching the pop genius David Bowie. He was a master of re-invention, who kept getting it right. A huge loss.“, David Cameron

Ironice sunt si versurile clipului Lazarus (de mai sus). Bowie va ramane un icon ce va inspira multi alti artisti de-a lungul vremurilor. RIP

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *