Atunci cand trebuie sa cumperi urgent bilete de avion! Si nimic nu merge!

Evident nu o sa va dau sfaturi despre cum se cumpara biletele de avion ci o sa va relatez o intamplare… sa-i spunem amuzanta 🙂
Trebuie sa specific de la bun inceput ca articolul asta nu e un advertorial pentru niciunul dintre site-urile amintite ori pentru companiile aeriene. 🙂 Nici nu ar avea cum!

Alexandra era in sudul Frantei in Grenoble si trebuia sa gasesc bilete de avion pentru aceeasi zi care sa se pupe si cu una din variantele de durata ale autobuzului pana in Lyon sau pana in Geneva.

Ca de obicei caut prima data pe SkyScanner.ro unde de obicei iti apar cam toate variantele.
Bun! Zis si facut… am ales varianta din Geneva pentru ca ajungea mai repede. Evident eram redirectionat spre un intermediar. Nu sunt sigur dar cred ca era vorba de tripsta. Sunt si alte agentii gen paravion.ro budgetair avion.ro etc.

Completez datele biletelor si ajung la final la stadiul de achitare. Incerc cu un card american… nimic! Se blocheaza pagina.
Mai incerc odata… nimic.
Dupa a treia incercare (va reamintesc ca totul era extrem de urgent) ii sun pe astia de la agentie.
Dupa vreo 10 minute la telefon se prinde si cucoana cu care vorbesc ca pe pagina lor nu se pot face plati cu carduri din statele unite.
Ok. ramaneti la telefon… incerc cu cardul meu BCR. Nu merge!
Mai incerc odata! Nimic. Se blocheaza undeva si da eroare.
Dupa a treia incercare cucoana imi spune sa sun la banca si sa cer codul de confirmare al tranzactiei. Ii spun ca o sa fac asta desi mai facusem o plata online cu o ora mai devreme si totul a functionat perfect.

Tipul de la BCR imi spune dupa alte 10 minute de asteptare cu robotul care-mi povesteste toate ofertele vietii despre serviciile si produsele lor ca nu am nicio tranzactie in asteptare si ca tranzactia nici macar nu a ajuns in banca.
Ma intreaba daca am activat serviciul 3D secure… ii spun ca nu… si are o revelatie. Sa sun la agentie sa intreb daca site-ul cere obligatoriu confirmare cu 3d secure.

Revin cu telefonul la cucoana… o intreb de 3d secure… o aud cum se intoarce cu scaunul catre colegele din call center si de undeva se aude infundat ca da!
E obligatoriu. Imi spune sa sun la banca. 🙂

Revin cu telefonul la banca sa-mi activez 3D secure.
Tipul imi dicteaza pas cu pas ce unde cum… si surpriza: NU MERGE!
Cardul e blocat pentru 45 de minute pentru ca au avut loc 3 tranzactii esuate! Serios?
Pai mai devreme mi-ai spus ca alea nu au ajuns in banca iar acum trebuie sa astept 45 de minute? 🙂 funny!

Intr-un final reusesc sa vorbesc cu Alexandra caruia ii mergea netul in Franta extrem de prost. Ca si cum la rooter statea un pitic ce dadea la o manivele mult prea mare pentru el. Platesc cu un al treilea card care slava cerului avea activat serviciul 3d secure si reusesc sa cumpar biletele… iar intre timp Alex era in autobuz spre Geneva.

Ca orice om care trebuie sa faca ceva urgent… sunt nerabdator sa primesc confirmarea pe email. Bineinteles ca astept cam 45 de minute si NIMIC 🙂

Ce credeti ca fac?
Sun la compania aeriana sa intreb daca s-au generat biletele.
Cucoana imi spune ca plata e efectuata si dureaza maxim 3 ore sa-mi trimita confirmarea si biletele.
Serios? Avionul pleaca in 2 ore iar tu imi trimiti confirmarea in maxim 3?
Ma linistesc realizand ca nu am ce face si astept. Mai trec 30 de minute si primesc confirmarea.
Multumesc DOAMNE! Zambesc usurat realizand ca mi-au iesit cateva fire de par alb si ma gandesc daca sa-i sun pe astia de la agentie sa-i felicit!

Nu era mai usor daca stiam cu totii sa zburam?
O zi faina sa aveti!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *